Haal je financiële doelen met mijn Fix Your Finance sheet: dé Excel budget sheet

Al jaren gebruik ik een Excel sheet om inzicht te krijgen in mijn inkomsten en uitgaven. Dit is een fijne manier om je financiën op orde te krijgen en je doelen te behalen. Intussen voegde ik een tabblad met spaardoelen, jaaroverzicht en vermogensgroei toe. Ga jij in 2022 ook je doelen halen?

Excel budget sheet

Uitgaven bijhouden Excel

Je kunt in de sheet je maandelijkse inkomsten en uitgaven invoeren. Je kunt vervolgens je uitgaven visueel per categorie inzien met percentage erbij. Ook zie je je spaarpercentage per maand. Het spaarpercentage is belangrijk omdat dit de verhouding laat zien tussen je inkomsten en hoeveel je daarvan spaart/belegt. Je kunt nog zo een hoog inkomen hebben, maar als je alles uitgeeft ga je die doelen niet halen.

excel uitgaven

Jaarbudget en overzicht Excel

De jaarlijkse vooruitgang bekijken. Alle gegevens die je per maand invoert komen automatisch in het jaaroverzicht. Zo zie je de vooruitgang tijdens het jaar en kun je per categorie het verschil bekijken met de maand ervoor.

Je spaardoelen invoeren voor op de korte en lange termijn. Ook rekent Excel voor je uit hoe lang of hoe veel je moet sparen op basis van jouw spaardoel.

excel jaarbudget

Vermogen bijhouden in Excel

Ook kun je in de sheet je vermogensgroei bijhouden. Je vermogen bestaat uit je bezittingen minus je schulden. Het opbouwen van vermogen is een onmisbare factor in het creëren van financiële vrijheid. Met de twee grafieken in de sheet zie je precies hoe je er voor staat!

Vermogensgroei bijhouden in Excel

Hoe meer je met je geldzaken bezig bent, hoe makkelijker en leuker het gaat worden. Door steeds je inkomsten en uitgaven in te voeren word je heel bewust van wat je eigenlijk uitgeeft. Ik werk zelf liever met Excel dan bijvoorbeeld een app omdat ik bewuster en meer handmatig met mijn inkomsten en uitgaven bezig ben.

Fix your finance en behaal je doelen! De sheet shop je voordelig hier!

Meer lezen?

Eerder stoppen met werken, hoe werkt dat?
7 stappen om een wereldreis bij elkaar te sparen en, hoeveel kost een wereldreis eigenlijk?
Mijn geld systeem – Hoe het mij lukt maandelijks te sparen en te beleggen
Cash van Jes: oktober beleggingsupdate

Laat een reactie achter