Reis naar remote: maandoverzicht en omzet mei

Alweer mijn vijfde maand uit loondienst! Als onderdeel van mijn ‘Reis naar remote’ kan ik het natuurlijk niet laten de resultaten van het ondernemen en freelancen met je te delen. Want, wie wil nou niet stiekem weten wat iemand verdient? There we go!

Uiteraard is dit omzet excl. BTW, de BTW is hier dus al van af gegaan. Daarnaast gaan hier nog al mijn kosten en de reservering voor de inkomstenbelasting vanaf. Ook zet ik geld apart voor mijn pensioen. Dit bedrag is dus omzet, geen winst.

Hoe gaaf, ik verkocht voor maar liefst € 300 aan Fix Your Finance sheets! Dit is verdubbeld ten opzichte van april. Ook mijn inkomsten uit coachingswerkzaamheden zijn verhoogd. Van samenwerking van totaal € 1500 voor 6 maanden krijg ik per maand € 125 en aan het einde de overige € 750.

Lees ook: Een online product maken: de perfecte manier voor passief inkomen?

Natuurlijk gaat het absoluut niet alleen om cijfers, maar ik vind het erg leuk om te zien dat er groei in zit.

Omzet tot nu toe:

Keeping it real

Het is best veel om naast Happy Rich Millennial verschillende freelance opdrachten uit te voeren. Soms ben ik dus flink vermoeid. Ik zou deze combi niet voor de lange termijn op deze manier volhouden. Uiteindelijk werk ik nu meer dan ik deed in loondienst. Ook had ik deze maand hier en daar een stress moment om al het werk af te krijgen. Daarnaast merk ik dat het tijd is om het een en ander te gaan veranderen qua aanbod. Dit zit dus ook in mijn hoofd.

Populairste Instagram post

Volg je mij al op Instagram? Hier deel ik dagelijkse inspiratie!

Best gelezen blogs van mei

Beleggen met weinig geld? Het is mogelijk en wel op deze manieren
Reis naar remote: maandoverzicht en omzet april

Freelance

Deze maand begon ik met een derde freelance klus. Twee klussen zijn op financieel gebied. Dit is erg leerzaam waardoor ik dit voor nu graag wil blijven combineren. De derde klus is affiliate optimalisatie van een reiswebsite. Ook leerzaam, omdat ik zelf ook affiliate marketing op mijn website heb. Daarnaast is deze klus remote en voor op de lange termijn, perfect voor als ik ga overwinteren. De grote klus, freelance 1 bij de scale-up, zal dan ook vervallen omdat die niet geheel remote kan.

In het AD

Ik stond met een interview in het AD!

What’s next?

Alweer 5 maanden uit loondienst, ik heb het een en ander kunnen opzetten en kunnen uittesten wat ik in mijn hoofd had. Nu is het tijd om eens goed na te denken waar ik me op wil gaan richten. Hier krijg ik steeds beter beeld in. Wat vind ik het leukste om te doen, wat vind ik minder en waar kan ik waarde bieden? Ook merk ik een verschuiving van mijn eigen interesse. Dit is waarom ik wederom mijn coaching niet gepromoot heb, omdat ik dit niet scherp genoeg vindt. Gelukkig komen mensen wel via de mail of dm binnen, maar ik weet zeker dat ik meer mensen kan bereiken als ik zelf actief op zoek zou gaan. Momenteel coach ik eigenlijk op verschillende vraagstukken en dit zal ik gaan veranderen. Het is tijd voor de volgende stap. Omdat ik hier echt een sparringspartner en concrete feedback mis ga ik vanaf juni 3 maanden lang aan de slag met een business coach!

Meer lezen?
ZZP’er worden: mijn tips en ervaring
Reis naar remote: maandoverzicht en omzet april
ZZP en pensioen: hoe zit het met pensioen als ondernemer?

Laat een reactie achter