Reis naar remote maart overzicht: 3 maanden uit loondienst

Als onderdeel van mijn ‘reis naar remote’ kan ik het natuurlijk niet laten de resultaten van het fulltime ondernemen met je te delen. Want natuurlijk, wie wil nou niet stiekem weten wat iemand verdient? Dit was mijn derde maand uit loondienst. Maart was een erg drukke en uitdagende maand maar ik ben trots op de resultaten. Kijk je mee?

Uiteraard is dit omzet excl. BTW, daarnaast gaan hier nog mijn kosten en de reservering voor de inkomstenbelasting vanaf. Ook zet ik geld apart voor mijn pensioen.

Trots op dit resultaat na 3 maanden uit loondienst ben ik zeker! In mijn eerste maand had ik een omzet van € 1000, dus dit is een mooie stijgende lijn. Daarnaast ben ik zeker trots op dit resultaat omdat ik ook mijn WFT Vermogen haalde, een coachingopleiding deed, en elke maandag de NLP Practitioner opleiding volgde. Dit maakte het een vermoeiende maar leerzame maand!

Ook ben ik bezig met zaken achter de schermen die nu nog geen geld opleveren, maar waarvan ik wel verwacht dat dit gaat gebeuren. Zo ben ik mijn website aan het verbeteren, een e-book aan het schrijven om mijn mailinglist te vergroten en mijn cursus aan het maken. Exciting!

WFT Vermogen

Begin maart haalde ik mijn WFT Vermogen certificaat. Dit staat voor de Wet Financieel Toezicht. Samen met mijn Basis certificaat die ik al heb ben ik volgens de Wet Financieel Toezicht nu Vermogensadviseur. Ik vond het halen van dit certificaat een flinke klus dus ik ben blij!

Let’s keep it real

Zoals je van me gewend bent geef ik graag een eerlijk beeld van mijn reis. Hoewel ik absoluut trots ben op de resultaten, vond ik het ook een zware maand. Veel keuzes om te maken, die ik voornamelijk alleen maak als ondernemer. Ook vond ik de coaching opleiding super, maar ook zwaar. Je gaat ook met je eigen problemen/coachvragen aan de slag. Wat uiteraard goed is, maar ook intensief envermoeiend. Maar, toch weer mooie stappen gezet! Daarnaast heb ik sinds ik uit loondienst ben een strikt maandelijks budget. Geen probleem hoor omdat ik deze keuze bewust heb gemaakt, maar niet altijd heel gezellig en soms ervaar ik stress.

Soms heb ik het gevoel dat het allemaal niet snel genoeg gaat, maar al kijk ik dan naar mijn jaarplan lig ik eigenlijk gewoon op schema. Ook vind ik de hele week alleen werken achter m’n laptop niet altijd zo gezellig.

Freelance

Ik begon in maart met twee freelance opdrachten. Waarvan eentje remote voor een paar uur per week en voor op de lange termijn. Ik doe hier de financiële admin en het verbeteren van wat processen hiervan. Eind van de maand maart begon ik een nieuwe leuke en uitdagende freelance klus als admin & financial officer. Dit is een tijdelijke opdracht met meer finance en payrol werkzaamheden dan ik gewend ben. Super leerzaam! Op een leuk kantoor in Amsterdam Oost. Ik merkte dat ik het eigenlijk weer heel gezellig vond op kantoor met leuke collega’s en een biertje op het dakterras op vrijdagmiddag. Wel vond ik het erg vermoeiend om na anderhalf jaar thuis te werken weer op kantoor te zijn. Zo veel prikkels!

Mijn eerste idee was echt alleen tijdelijk freelance werk te doen, maar ik zie nu als optie om dit vaker te combineren. Naast gezellig en goed voor je netwerk (en uiteraard de inkomsten, duh) is het heel leerzaam in verschillende bedrijven en systemen te kijken en in ‘het werkveld’ up to date te blijven.

Populairste Instagram post

Best gelezen blog in maart

Het verkopen van online producten is een veelgenoemde manier van genereren van passief inkomen. Wat zijn de mogelijkheden en wat komt er bij kijken? Recent lanceerde ik mijn eerste online product en vertel ik je graag mijn ervaring en tips

Een online product maken: de perfecte manier voor passief inkomen?

What’s next?

Ik wil mijn aanbod omgooien en eindelijk eens goed gaan promoten. Dat heb ik eigenlijk nog helemaal niet gedaan. Ook zal ik sommige prijzen verhogen en zal ik uiteindelijk mijn aanbod in een traject vorm gaan aanbieden. Verder ben ik druk bezig met het maken van mijn cursus over beleggen.

Naast het harde werken genoot ik ook van het mooie weer. Zo fijn dat ik mijn eigen tijd in kan delen!

Meer lezen?

2022 plannen en doelen + investeringen om 2022 een succes te maken
Mijn 2021: Hoogtepunten, dieptepunten en lessen
Geld sparen? Met deze 6 tips gaat het je gemakkelijk af

1 reactie

  1. Mara op 6 april 2022 om 20:40

    Zo interessant om je reis te volgen en ook hoe realistisch je het houdt. Tegelijkertijd laat je ook zien dat dit komt door consistent hard te werken aan je doelen. Inspiratie!

Laat een reactie achter