Reis naar remote: Januari omzet, cijfers en maandoverzicht Happy Rich Millennial

Als onderdeel van mijn ‘reis naar remote’ kan ik het natuurlijk niet laten de resultaten van mijn eerste maand fulltime ondernemen met je te delen. Het was een tikje chaotisch en ik moest best wennen. En natuurlijk, wie wil nou niet stiekem weten wat iemand verdient? Ik vertel het je!

Dit was mijn eerste maand uit loondienst. Samengevat: het was best chaotisch. Hoewel mijn idee deze maand fulltime ondernemen was, ‘vergat’ ik even mijn studie voor het WFT Vermogen. Ook had ik mijn eerste lesdag. Bij elkaar kost dit erg veel tijd en ik kijk er erg naar uit dit af te ronden! Ook moest ik wennen omdat het vaste ritme is weg gevallen.  Dit resulteerde in heel laat slapen vanwege een vol hoofd en laat uit bed. Ik moet dus nog wat structuur krijgen. Maar, onlangs de chaos was er ook rust. Ik ben namelijk compleet in charge over hoe ik mijn tijd indeel.

Omzet

 • Omzet excl. BTW, de BTW is hier dus al vanaf
 • Trainingen nog het 2021 tarief, dit was al afgesproken
 • Dit tweede deel van de samenwerking van december werd in januari gefactureerd

Ik ben tevreden over mijn eerste maand, aangezien ik een groot deel van de maand bezig was met mijn studie, chaotisch bezig was en nog geen online producten heb.

Ik had gehoopt mijn vernieuwde ‘Fix Your Finance sheet’ in januari te lanceren, maar dit liep helaas vertraging op vanwege mijn studie en omstandigheden. Hoewel ik de eerste versie natuurlijk al had, kost het maken van een online product nog steeds erg veel tijd.

Daarnaast ben ik eind januari begonnen met het onder de aandacht brengen van mijn ‘Training Beleggen voor beginners.’ Ik gaf deze training twee keer in januari en ik had super blije klanten! Zelf vond ik dit ook hele leuk om te doen. Lees hier meer over de training!

Yes!

Freelance werkzaamheden
Deze werkzaamheden bestaan uit verschillende activiteiten voor twee opdrachtgevers: zoals financiële rapportages opstellen, email beheer, financiële administratie, marktonderzoek, jaarstukken invoeren in Excel, social media checks uitvoeren. Lekker afwisselend! Ook vind ik dit erg leerzaam en leuk, om in andere bedrijven mee te kijken. Ideaal gezien zou ik graag 20-30 freelance uren in de maand maken. Nu is het nog even zoeken en zijn dit geen vaste uren. Ik sta dus nog open voor een derde bedrijf, eventueel SEO schrijven op financieel gebied.

Andere cijfers in januari:
– Ik mocht maar liefst 350 nieuwe volgers verwelkomen op mijn Instagram.
– Ik ontving 2000 bezoekers op mijn blog.

Meest populaire post:

Mocht je me nog niet lang volgen, hier lees je een samenvatting van mijn verhaal!

Best gelezen blogs van januari (twee, want ze hebben precies evenveel lezers)
Mijn 2021: Hoogtepunten, dieptepunten en lessen
Een passief inkomen genereren met dividendaandelen en ETF’s

Oppashuis
Ik ben nog steeds huizenoppasser en zit nog tot half februari in mijn oppashuis in een dorpje bij Amsterdam. Dan eind februari een week Haarlem, in maart niks en vervolgens de hele maand april in Haarlem centrum!

Geld besparen als huizenoppas: mijn ervaring en tips

What’s next? Februari
In februari (maar ik verwacht maart), hoop ik mijn WFT Vermogen af te ronden. Dit zal veel ruimte en rust creëren. Ook zal ik mijn Fix Your Finance sheet lanceren waarvan ik uiteraard hoop er een aantal te verkopen! Dit wordt dan het eerste product in mijn webshop. Intussen blijf ik content maken, maar het examen is wel prioriteit. Zodra het examen is afgerond ga ik starten met mijn tweede online product.

Eind februari begin ik met de NLP Practitioner opleiding, hier kijk ik heel erg naar uit!

Conclusie
Al met al, tevreden als eerste maand, maar ook nog heel veel werk te doen!

Volg je me al op Instagram?

Meer lezen?
Beleggen in ETF’s: waarom en hoe + mijn favoriete ETF
Cash van Jes: oktober beleggingsupdate

4 reacties

 1. Gerda op 3 februari 2022 om 17:38

  Succes met jouw plannen en ook met WFT vermogen.

 2. Angie op 10 februari 2022 om 15:44

  Mooi om je reis naar remote hier te volgen en wat fijn dat je de 1e maand met deze resultaten af hebt kunnen sluiten!

  • Jessy op 12 februari 2022 om 12:19

   Dankjewel Angie!

  • Jessy op 12 februari 2022 om 12:19

   Dankjewel Angie!

Laat een reactie achter