Zo ga jij je financiële doelen halen: download gratis mijn Fix your Finance sheet

Ik gebruik al jaren een Excel sheet om inzicht te krijgen in mijn inkomsten en uitgaven. Dit is een fijne manier om je financiën op orde te krijgen en je doelen te behalen! Nu heb ik deze helemaal verbeterd en gezellig gemaakt om met iedereen te delen.

Dit kan je met de sheet:
– Je maandelijkse inkomsten en uitgaven invoeren. Je kunt vervolgens je uitgaven visueel per categorie inzien met percentage erbij. Ook zie je je spaarpercentage per maand. Het spaarpercentage is belangrijk omdat dit de verhouding laat zien tussen je inkomsten en hoeveel je daarvan spaart/belegt. Je kunt nog zo een hoog inkomen hebben, maar als je alles uitgeeft ga je die doelen niet halen.
– De jaarlijkse vooruitgang bekijken. Alle gegevens die je per maand invoert komen automatisch in het jaaroverzicht. Zo zie je de vooruitgang tijdens het jaar en kun je per categorie het verschil bekijken met de maand ervoor.
– Je spaardoelen invoeren voor op de korte en lange termijn. Ook rekent Excel voor je uit hoe lang of hoe veel je moet sparen op basis van jouw spaardoel.

Preview van mijn Fix your Finance sheet

Hoe meer je met je geldzaken bezig bent, hoe makkelijker en leuker het gaat worden. Door steeds je inkomsten en uitgaven in te voeren word je heel bewust van wat je eigenlijk uitgeeft. Ik werk zelf liever met Excel dan bijvoorbeeld een app omdat ik bewuster en meer handmatig met mijn inkomsten en uitgaven bezig ben.

Fix your finance en behaal je doelen!

Laat een reactie achter