8 tips om geld te besparen op uiterlijk en cosmetica

Ons uiterlijk, hoeveel geld hebben wij daar in ons leven niet al aan besteed? Crèmes, haarproducten, kappers, make-up, maskers en so on. Eigenlijk niet normaal als je erover nadenkt. De afgelopen jaren heb ik deze uitgaves een stuk terug weten te brengen. Veel dingen had ik eigenlijk niet nodig of kon ik goedkoper kopen. Lees hieronder mijn tips.

Online drogist
Online drogisten zijn vaak goedkoper dan het kopen van spullen in de winkel zelf. Vaak plaats ik in een keer een grote bestelling online bij deonlinedrogist.nl of drogist.nl. Dan pak je ook meteen de gratis verzendkosten mee. Ik plaats altijd een bestelling als ik op vakantie op reis ga en veel spullen nodig heb.

Zelf je wimpers en wenkbrauwen verven
Ik verf al jaren mijn wimpers en wenkbrauwen zelf. Ik vind het fijn om daar in de ochtend geen tijd aan te hoeven besteden. Het verven zelf is niet moeilijk. Het kost wel even tijd om uit te proberen en er handig in te worden. Laat de verf de eerste keer heel kort zitten, dan kun je zien hoe het pakt. Als het niet donker genoeg is doe je het overnieuw op de wenkbrauwen en kijk je nog een keer.

Bron foto: bol.com

(Foto) Dit merk RefectoCil verf gebruik ik al jaren. Erg goedkoop en goede kwaliteit!
Tip: Gebruik een oud mascaraborsteltje om de verf of je wimpers of wenkbrauwen te krijgen.
Tip 2: Maak de verf voor je wimpers wat dikker. Dan gaat het niet snel in je ogen.

Aanbiedingen plannen
Ik ben zelf over het algemeen niet zo fan van aanbiedingen, omdat ze vaak misleidend zijn en het bijna niks scheelt met de reguliere prijs. Voor cosmetica is dit een ander verhaal! Ik koop bijna alles in de aanbieding, omdat je van alles op de langere termijn meer stuks nodig hebt. Er zijn veel 1+1 aanbiedingen van praktisch alle make-up merken. Zo koop ik mijn mascara standaard 1+1. Hetzelfde geld voor Nivea producten (zowel gezichtsproducten als zonnebrand), douchegel, bodylotion, tandpasta en tandenborstels.
Als ik iets nodig heb kijk ik altijd op de websites van verschillende drogisten om te zien waar het product in de aanbieding is. Ook helpt een beetje plannen goed. Als je een product al helemaal op heb gemaakt is het altijd net niet in de aanbieding. Ga dus al opzoek naar een aanbieding voordat je product op is.

Zelfbruiner i.p.v. zonnebank
Voor de hand liggend, maar de zonnebank is erg duur. En natuurlijk super slecht voor je huid. Heb je wel eens zelfbruiner geprobeerd? Ik meng deze altijd met mijn bodylotion of gezicht crème. Dan is het wat subtieler en wordt mijn huid minder droog. Zorg dat je goed je handen wast en tussen je vingers de crème weghaalt. Ik spreek uit ervaring ..

Natuurlijke oliën
Natuurlijke producten zijn vaak goedkoper en van betere kwaliteit. Zo gebruik ik pure argan olie voor mijn huid en haar. Omdat het puur is, is het veel zuiniger dan crèmes, serums en so on. Daarnaast zitten er geen toevoegingen in die je huid en haar alleen maar uitdrogen. Zo kun je ook kokosvet en jojoba olie gebruiken. Een all-time favorite van mij is Vitamine E olie van de Tuinen. Je doet er super lang mee en ik gebruik het als bodylotion en een keer per week voor mijn gezicht. Dat laatste is een aanrader als je een droge huid hebt.

Thuiskapper
Ik vind het heerlijk om naar de kapper te gaan, maar het kost een vermogen. Het bespaart je super veel geld om je haar bij een kapper thuis te laten knippen, of door een kappersstudent. Op Groupon staan ook veel goede deals voor kappers. Genoeg opties om te besparen dus! Zelf heb ik mijn haar een tijdje thuis laten knippen bij een vriendin. Zij vroeg €12,50. Tegenwoordig ga ik altijd buiten Amsterdam naar de kapper, in het dorp bij mijn ouders. Scheelt erg veel!

Thuispeeling
Het liefst ga ik regelmatig naar de schoonheidsspecialist, maar dit is echt ver boven mijn budget. Ik doe dus wel eens thuis een peeling. Helaas wel zonder de ‘salon’ ervaring en fijne gezichtsmassage, maar mijn huid knapt er erg van op. Zorg dan wel dat je goede producten gebruikt. Ik gebruik de Microdelivery Vitamin Peel van Philosophy. Vrij prijzig, namelijk €70,00 maar hier doe ik een jaar mee.

Bron foto: Amazon

Ladyshave ipv scheermesjes/harsen/waxen
Sinds ik een ladyshave heb uitgevonden wil ik niet meer anders. Geen bultjes en droge huid meer, wat een feest! Een ladyshave is eigenlijk een elektronisch scheermes, het is dus geen epileer apparaat. Een ladyshave koop je een keer en kun je jarenlang gebruiken. Zo hoef ik geen scheermesjes meer te kopen. Natuurlijk is het niet hetzelfde als harsen en waxen, maar het is dan ook wel een stuk goedkoper.

Meer lezen over besparen? Schrijf je in voor mijn e-maillijst en je ontvangt de laatste tips in je inbox!

Meer lezen?

Geld sparen? Met deze 6 tips gaat het je gemakkelijk af
Geld besparen als huizenoppas: mijn ervaring en tips

1 reactie

  1. […] Alles was op! Zonnebrand, mascara, tandenborstel. Lees mijn tips om te besparen op uiterlijk hier.• Horeca: Slechte planning tijdens mijn stranddag. Niet genoeg eten en drinken meegenomen in 33 […]

Laat een reactie achter