Als er iets is (naast huur) waar ik veel geld aan uit heb gegeven zijn het wel boodschappen. Het goede nieuws is dat het best makkelijk is om op boodschappen te besparen.

Tip: Begin met te verdiepen in hoeveel geld je per maand aan boodschappen. Pak je bankieren app erbij en reken het uit. Schrik je hiervan of valt het je mee? Zelf geef ik rond de €130 per maand uit aan boodschappen. Als ik niet oplet ga ik hier snel overheen!

Tip: De grootste bespaar tip is om meer porties te bereiden, oftewel in bulk te koken. Dit kost je praktisch even veel geld, of je nou voor 1 of 2 dagen kookt. Zelf hoef ik niet elke dag wat anders te eten. Ik vind het juist luxe als ik uit werk geen boodschappen hoef te doen en niet hoef te koken. Mocht je dit niet willen kun je de porties ook invriezen en een week later opeten. Ik kook dan vaak de pasta/rijst wel gewoon vers.

Tip: Gebruik de vriezer! Voor het invriezen van porties, maar ook voor het invriezen van brood. Sommige producten zijn van goede kwaliteit die je bevroren kunt kopen. Bijvoorbeeld zalm, doperwten, spinazie en vriesfruit.

Voorbeeld menu van wat ik eet in een week.

Tip: Maak een weekmenu. Zoals je ziet doe ik dit alleen maandag t/m vrijdag. Ik bedenk mijn weekendplannen altijd last minute (lekker impulsief). Op deze manier doe je ook minder vaak boodschappen, waardoor je geen impulsaankopen doet.

Tip: Ik ga altijd naar de Dirk, Vomar of Aldi. Bij mijn vorige huis was de Albert Heijn het meest dichtbij. Ik moest mezelf dan motiveren op de fiets naar een andere winkel te gaan. Maar dit bespaart zoveel geld! Vaak ga ik ook naar een markt en koop ik al het groente en fruit daar.

Tip: Snij alles zelf. Waarom zou je meer voor gesneden producten betalen als je het ook even zelf kunt snijden? Dit kost je misschien een paar minuten. Oke, misschien is pompoen de enige uitzondering voor mij :). Maar champignons, kip en so on kun je echt wel zelf snijden. Dit geldt trouwens ook voor kant-en klare salades.

Conclusie: als je al deze tips een maand gaat proberen garandeer ik je dat je heel wat geld gaat besparen. Helaas is er geen tip waardoor je plotseling honderden euro’s zult besparen. Het gaat om discipline op de lange termijn. Het goede nieuws is dat je dit geld aan leukere dingen kunt besteden of sparen!

1 reactie

  1. […] heb ik deze maand veel met mijn huisgenoten gegeten. Lees mijn tips om te besparen op boodschappen hier.• Toiletartikelen: Alles was op! Zonnebrand, mascara, tandenborstel. Lees mijn tips om te […]

Laat een reactie achter